on screen displays?

Discussion in 'Windows' started by bluedragon_08, Jan 22, 2009.

  1. bluedragon_08

    bluedragon_08

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    i was wondering, i installed the synaptics driver and my scrolling works and everything.
    but whenever i want to either mute the sound or turn the volume up or down (with the Fn button), i dont get the on screen display like i usually get with windows xp.
    is there a driver for that?
     
    bluedragon_08, Jan 22, 2009
    #1
    1. Advertisements

  2. bluedragon_08

    ikisai

    Joined:
    Jan 22, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    i'd be interested in that too if you find any !
     
    ikisai, Jan 22, 2009
    #2
    1. Advertisements

  3. bluedragon_08

    ronime

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    486
    Likes Received:
    0
    Location:
    West Yorkshire, UK
    I suspect that the Acer Launch Manager provides the OSD in Windows XP.

    I don't have the OSD on my AAO's because I have upgraded from Linpus using a retail version of XP Home and I haven't installed Launch Manager yet.

    Not sure if Launch Manager is compatible with Windows 7.
     
    ronime, Jan 22, 2009
    #3
  4. bluedragon_08

    moondevil

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Location:
    Maylandsea, UK
    Works fine on mine under Windows 7. I upgraded over my Vista installation, and everything kept working. :)
     
    moondevil, Jan 22, 2009
    #4
  5. bluedragon_08

    bluedragon_08

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    i installed launchmanager off the acer euro ftp server and it didnt work.
    i actually lost functionality on my mute button. so, no go for me.
     
    bluedragon_08, Jan 22, 2009
    #5
  6. bluedragon_08

    moondevil

    Joined:
    Sep 1, 2008
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Location:
    Maylandsea, UK
    hmm, strange. Just checked the mute button, and it is all ok. I'll check what version I have installed and post back.

    *edit* v2.0.04
     
    moondevil, Jan 22, 2009
    #6
  7. bluedragon_08

    bluedragon_08

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    yup, i have that exact same one.
    didnt seem to work. unless i installed it differently or soemthing.
     
    bluedragon_08, Jan 23, 2009
    #7
  8. bluedragon_08

    setec

    Joined:
    Jan 24, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I tried installing eNet Management v2.6.3005 from Acer which I believe gives you the on screen displays, but it told me I needed to install other Acer software

    "Please install Acer Empowering Technology Framework first."

    http://www.acerpanam.com/synapse/forms/ ... =&areaid=2

    I have a dual boot XP Pro & Windows 7 Build 7000. Windows 7 is on a different partition that I created with Partition Magic, so I did not do an upgrade.

    I tried looking on the recovery partition for for the "Acer Empowering Technology Framework" install but can't seem to find it.

    It doesn't seem to be in the download list from Acer Support either.

    http://www.acerpanam.com/synapse/forms/ ... 94#results

    Anyone get the on screen displays working besides doing an upgrade?
     
    setec, Jan 25, 2009
    #8
  9. bluedragon_08

    ronime

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    486
    Likes Received:
    0
    Location:
    West Yorkshire, UK
    ronime, Jan 26, 2009
    #9
  10. bluedragon_08

    tankster

    Joined:
    Aug 26, 2008
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    i tried this and it did not work.

    did anyone else have luck with these xp drivers with win7?
     
    tankster, Jan 26, 2009
    #10
  11. bluedragon_08

    sixbears

    Joined:
    Jan 4, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I tried to installed on a clean WIN 7 install and I got an error message "This is not a current operating system !" and installation terminated.
     
    sixbears, Jan 27, 2009
    #11
  12. bluedragon_08

    DomDaBomb

    Joined:
    Sep 11, 2008
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    i got launch manager to work, just installed the xp one. For some reason now my volume up/down/mute buttons dont work. but everything else does like the Touchpad enabler or brightness. wifi switch also displays
     
    DomDaBomb, Jan 27, 2009
    #12
  13. bluedragon_08

    silentkv

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    It's like looking for a needle in a haystack but after 3 different ones I found this one and it did the trick. http://www.zdnetasia.com/downloads/pc/swinfo/0,39043052,50002418r-39516140s,00.htm

    The setup application is buried a few folders in but it's not hard to find.

    EDIT: Well the display worked but I should have tested. Maybe it's just a setting, but I can't adjust the volume from the keys now. The display appears but it doesn't affect the volume. Someone else should try it.
     
    silentkv, Jan 28, 2009
    #13
  14. bluedragon_08

    blylam

    Joined:
    Jan 18, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hey guys, try installing the launch manager using win xp compatibility mode and everything should be perfectly fine
     
    blylam, Jan 28, 2009
    #14
  15. bluedragon_08

    tankster

    Joined:
    Aug 26, 2008
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    tried running installer in winxp mode, as well as running the program in xp mode once installed, no dice.
     
    tankster, Jan 28, 2009
    #15
  16. bluedragon_08

    eccramer

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    What worked for me was downloading the launch manager installer, and running it in Windows Vista compatibility mode (just right click> properties> compatibility). It's working perfectly now. I can even turn on and off the wifi card with the hardware switch.
     
    eccramer, Jan 28, 2009
    #16
  17. bluedragon_08

    tankster

    Joined:
    Aug 26, 2008
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    perfect, that worked for me, thx!!!
     
    tankster, Jan 28, 2009
    #17
  18. bluedragon_08

    eccramer

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    No problem. You're welcome. I just figured it out by messing around with it.
     
    eccramer, Jan 28, 2009
    #18
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.