Newly-flashed BIOS no longer accepts original password

Discussion in 'Laptop Hardware' started by terence, Apr 8, 2009.

  1. terence

    terence

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    I'm really hoping someone has a solution for this other than having to open up the machine....! Finishing an installation, I flashed my A110 with the latest BIOS (v.3314). Now to get into the BIOS settings it no longer accepts my previous BIOS password -- and I don't know the (default?) password it wants! Just pressing Enter doesn't do it either.

    Strangely, this doesn't stop me from booting through into XP, or indeed choosing a different boot device -- but it does mean I am locked out of changing any of the basic system settings. Anyone got any ideas out there?
     
    terence, Apr 8, 2009
    #1
    1. Advertisements

  2. terence

    terence

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Okay, one day of head-scratching later and problem solved, and I have to wear a dunce's cap.... By mistake I had downloaded the oldest BIOS off the Acer site because they were listed in descending order (excuses excuses, I know) so had in fact flashed back to an old BIOS. When I realised my mistake and flashed back to the newest (3309) hallelujah, there was my Power-On Password back again in its pristine state. Uh, blame it on the tiny font on the tiny screen on the tiny website, right?
     
    terence, Apr 9, 2009
    #2
    1. Advertisements

  3. terence

    70869413

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Sorry I don't understand. So BIOS v3314 is older than v3309?
     
    70869413, Apr 9, 2009
    #3
  4. terence

    terence

    Joined:
    Mar 10, 2009
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    I'm even more embarrassed, if that's possible... Typo: 3114, not 3314!
     
    terence, Apr 11, 2009
    #4
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.