System lockup with Webcam and video playback.

Discussion in 'Linux' started by hardran3, Aug 13, 2008.

  1. hardran3

    hardran3

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Location:
    Swift Current, SK, Canada
    I have Ubuntu running nicely on my AAO, except for one problem. Sometimes when I go to use the webcam (in skype or Cheese), or watch a video the system will lock up. Ctrl-alt-backspace will not work, requires a hard reboot. I was wondering if it was happening to anyone else, and if there is a solution to the problem. Next time it happens I will try to get some info from my logfiles to post here.
     
    hardran3, Aug 13, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. hardran3

    bryanp

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I've been experiencing this problem as well.
     
    bryanp, Aug 28, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. hardran3

    YooY

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Location:
    Montreal
    me too, with Skype.
     
    YooY, Aug 29, 2008
    #3
  4. hardran3

    hardran3

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Location:
    Swift Current, SK, Canada
    hardran3, Aug 29, 2008
    #4
  5. hardran3

    YooY

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Location:
    Montreal
    Thanks, I will try ASAP
     
    YooY, Aug 29, 2008
    #5
  6. hardran3

    bryanp

    Joined:
    Aug 28, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    built latest svn drivers, still freezing. I wonder what is different between our systems that on some it works and some it doesn't.

    edit after a reboot its working! thanks!
     
    bryanp, Aug 30, 2008
    #6
  7. hardran3

    brigzzy

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I built the latest SVN drivers, but it's still causing problems after reboot. The video will play back for a little longer this time (usually 2 to 5 minutes), but then it stops responding. Anyone else still having problems? or maybe found a fix?
     
    brigzzy, Dec 18, 2008
    #7
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.