No sound post VLC installation

Discussion in 'Linux' started by pcAnywhere, Sep 22, 2008.

  1. pcAnywhere

    pcAnywhere

    Joined:
    Sep 19, 2008
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    All

    I've just installed VLC (and updated my links to the Fedora repository, as per the sticky) - but I now have no sound coming through speakers or headphones. Initially, I could use MediaMaster to play MP3s.. so the hardware *was* working correctly. I've just installed Amorak - and I get no sounds in that package either. And confirming - MP3s via MediaMaster are loud (ish) and clear (ish)

    So - as a Linux noob I'm rather confused. Do VLC or Amorak need some sort of permission to run correctly? Are the speakers in the One controlled by some "gadget"?

    Thanks

    Jon
     
    pcAnywhere, Sep 22, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. pcAnywhere

    jammer

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    From the terminal (<ALT> + <F2>) run "alsamixer"

    Ensure PCM is set to max (100<>100)

    :D
     
    jammer, Sep 23, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. pcAnywhere

    pcAnywhere

    Joined:
    Sep 19, 2008
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I love you!

    Fantastic - problem sorted
     
    pcAnywhere, Sep 23, 2008
    #3
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.