Dual core Atom Processor

Discussion in 'Laptop Hardware' started by jeepkj2005, Sep 22, 2008.

  1. jeepkj2005

    jeepkj2005

    Joined:
    Sep 16, 2008
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    I wonder if we could just buy the processor and swap it into the AAO? I like this laptop but it could use another core without having to purchase another laptop

    it seems to have the same specs that my current atom has:

    like the 533mhz front side bus

    http://www.eweek.com/c/a/Desktops-and-N ... -Shipping/
     
    jeepkj2005, Sep 22, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. jeepkj2005

    dattaway

    Joined:
    Sep 2, 2008
    Messages:
    198
    Likes Received:
    0
    Location:
    Kansas Citeeeeeeeeee, MO
    If the BGA pinout, BIOS registers, timing diagrams, and ports all match up, why not? The Intel datasheets are public and have all this good stuff. SMD reworking is fun.
     
    dattaway, Sep 22, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. jeepkj2005

    donec

    Joined:
    Sep 11, 2008
    Messages:
    952
    Likes Received:
    0
    The Onelinux System Monitor shows my Atom processor as having 2 cores.
     
    donec, Sep 22, 2008
    #3
  4. jeepkj2005

    maciek

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Location:
    Edinburgh, Scotland
    i think its only hyperthreading though
     
    maciek, Sep 22, 2008
    #4
  5. jeepkj2005

    Guest Guest

    The current single core processor is soldered to the motherboard. This makes a processor swap unfeasible for most of us.
     
    Guest, Sep 22, 2008
    #5
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.