Dell Latitude E7450 in the Ditch

Discussion in 'Laptop Hardware' started by Doughboy1979, Oct 17, 2021.

  1. Doughboy1979

    Doughboy1979

    Joined:
    Oct 17, 2021
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I purchased a Dell E7450 on Ebay this past year. It worked for months and then one day would only give me a blank screen and diagnostic indicator light. The E7450 provides the following codes:

    Storage LED Solid
    Power LED Blinking
    Wireless LED Solid
    Fault Description The memory modules are detected but encountered an error.

    I purchased another memory stick to test both stick bays on the motherboard. I purged electricity in the laptop with each attempt at testing the stick combinations, but always received the above
    results. I also tried replacing the CMOS battery after purging power in the laptop. I tried disconnecting the screen from the motherboard and then using an HDMI cable to a monitor I know works,
    I started the machine, but received the same blinking Power LED.

    Before spending more time and money on attempting to understand the problem, I took the laptop to a company that ran their own diagnostics tests. They told me that the issue was with the
    central processor. With that I purchased a matching refurbished motherboard, installed it including the paste for the heatsink. I was certain that the new motherboard would solve the problem,
    but when I started it up, I received the same blinking Power LED.

    This problem is beyond what I know how to do and it seems it is beyond what a company with diagnostic tools can figure. I'm open to any suggestions this forum can provide. I very much appreciate your help.

    Doughboy1979
     
    Doughboy1979, Oct 17, 2021
    #1
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.