Be carefull : Speaker wire and Cpu Fan connector

Discussion in 'Modding and Customization' started by Anarethos, Sep 2, 2008.

  1. Anarethos

    Anarethos

    Joined:
    Sep 2, 2008
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Location:
    Montréal, Québec, Canada
    Hi everyone! First post here.

    Some of you may know me (from EEEUser). I made the switch from my 701 to a AA1.
    Generally satisfied with it. I had to return the first unit since the battery led (charging, charged) was not working.

    And then... I got problems with my second one.
    I made it fall from the table. It was in a CaseLogic case and I hung (? sorry, bad english) the strap with my watch, makig everything fall on the ground.

    After that, I turned the AA1 on and everything seems right for...15 seconds. The AA1 automaticcaly turn-off after that. Same thing in Dos/Bios/Bootloader, etc.

    From the noise, I heard that the Cpu fan was not working anymore. so I dismantled the unit and, like i thought, the cpu fan was disconnected from the motherboard. i put it back in place and everything was fine... except that I put a screw through the wire for the right speaker. By chance, I just cut a part of the ground signal and by removing the screw and moving the cable, everything was fine.

    So,
    Lesson 1 : the AA1 does not like to fall on the ground. Even is in a case.
    Lesson 2 : always, always recheck wire to be sure to not screw through them.


    By chance, anyone with a set of speaker+wire for sale to replace mine? If I have to send the AA1 to repair, there is chance that they will see the cut in the wire and byebye warranty....


    Thanks!
     
    Anarethos, Sep 2, 2008
    #1
    1. Advertisements

  2. Anarethos

    ddlooping

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    I'm affraid I can't help you with the speaker wire, Anarethos, but I just wanted to say hello. :)
    I've also made the switch from the 701 to the A110. ;)

    I'm in the process of installing XP.
    Tomorrow I'll add 1GB of RAM then I'll experiment with EWF.
    Wish me luck. :D
     
    ddlooping, Sep 28, 2008
    #2
    1. Advertisements

  3. Anarethos

    donec

    Joined:
    Sep 11, 2008
    Messages:
    952
    Likes Received:
    0
    You should be able to get the same gauge wire and color from Radio Shack or similar electronics store.
     
    donec, Sep 28, 2008
    #3
  4. Anarethos

    Anarethos

    Joined:
    Sep 2, 2008
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Location:
    Montréal, Québec, Canada
    Anyway, had to return this AA1. The fan was not workinbg anymore after few days.
    So now, everything is fine and I won't open mine!
     
    Anarethos, Sep 29, 2008
    #4
  5. Anarethos

    ddlooping

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Glad to hear it. :)
     
    ddlooping, Sep 29, 2008
    #5
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.